General Motors продає Saab шведам

П'ятниця, 12 червня 2009, 10:29

Концерн General Motors прийняв рішення продати марку Saab групі інвесторів на чолі з шведським виробником ексклюзивних спортивних автомобілів Koenigsegg.

Відповідну угоду про наміри вже підписано сторонами, а остаточні деталі угоди планується обговорити протягом найближчих декількох місяців, пише видання "Дело".

Іншими претендентами на придбання компанії Saab були італійський автовиробник Fiat і американський бізнесмен Айра Реннерт, який володіє промисловою корпорацією Renco Group.

Вибір на користь фірми Koenigsegg було зроблено завдяки розміром інвестицій, які виробник суперкарів готовий вкласти в реструктуризацію та розвиток Saab.

Реклама:

При цьому точна сума інвестицій поки не уточнюється.

C лютому поточного року компанія Saab, втратила за останні кілька років понад 1,7 млрд. дол.

Очікується, що шведський автовиробник вийде зі складу GM до 1 січня 2010 року. При цьому GM протягом поточного року продовжить надавати Saab фінансову підтримку.

На даний момент американський концерн вже переказав на рахунки Saab близько 150 млн. дол., а в подальшому надасть марці ще 500 млн. дол. у вигляді активів і готівкових коштів, а також виробничого обладнання.

Як повідомлялося, General Motors (GM) отримала заявки від трьох потенційних покупців на придбання свого шведського підрозділу Saab.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!