"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбанки можуть відстрочити борги "Нафтогаза"

Четвер, 11 червня 2009, 17:32

НАК "Нафтогаз України" необхідно ставити питання про реструктуризацію короткострокових кредитів, узятих в державних Ощадбанку і Укрексімбанку.

Про це заявив голова Національного банку (НБУ) Володимир Стельмах на нараді в "Нафтогазі України" за участю президента, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно сьогодні вести розмову про реструктуризацію заборгованості", - сказав він.

Стельмах висловив думку, що "існує великий ризик неповернення", якщо кредити не буде пролонговано, і додав, що ліміти кредитування НАК у держбанків вже практично вичерпано.

Реклама:

У зв'язку з цим голова Нацбанку підтримав ідею капіталізації "Нафтогазу України".

"Я, безумовно, вважаю, що НАК повинен бути капіталізований. Він тоді може надійно позичати не тільки на внутрішньому ринку дорогі, так би мовити, ресурси, але й на зовнішньому, і владнати проблеми фінансового характеру", - відзначив Стельмах.

Президент Віктор Ющенко при цьому додав, що рекапіталізація можлива лише за однієї умови, коли буде сформовано збалансований бюджет компанії.

Як повідомлялося, міністр палива та енергетики Юрій Продан у ході цієї наради повідомив, що напередодні Кабінет міністрів у цілому схвалив збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" на 18,6 млрд. грн. - до 24,16 млрд. грн.

У той же час в.о.міністра фінансів Ігор Уманський підкреслив у ході наради, що збільшення капіталу "Нафтогазу України" потребує внесення змін до держбюджету-2009.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: