"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов традиційно очолив рейтинг українських багатіїв

Четвер, 11 червня 2009, 13:29

Члена Партії регіонів, бізнесмена Ріната Ахметова визнано найбагатшим українцем у 2009 році за версією журналу "Кореспондент".

Четвертий рейтинг "50 найбагатших українців" показав, що статки найбільших промисловців і підприємців у 2009 році стали значно менші в порівнянні з 2006, з якого видання веде історію оцінки активів в Україні.

Багато мільйонерів і мільярдери в Україні за кілька місяців цього року відкотилися як мінімум на чотири-п'ять років назад.

Лідером падіння в 2009-му виявився Роман Лунін, власник мережі "Велика Кишеня". Усього за один рік його статок обвалився - капітал скоротився в 11 разів.

Реклама:

З 24 мільярдерів у 2008-му в списку найбагатших залишилося лише четверо. Це традиційно донецький бізнесмен Рінат Ахметов (№1), його дніпропетровський колега Ігор Коломойський (№2) і два інших вихідці з Дніпропетровська - Віктор Пінчук (№3) і Геннадій Боголюбов (№4).

Вартість активів Ахметова видання оцінило в 9,6 мільярдів доларів. Така цифра дозволяє йому очолити список і російських мільярдерів. А другий в українському рейтингу, Ігор Коломойський, претендує лише на 19-е місце в рейтингу російського капіталізму.

Видання зауважує, що сумарна вартість активів 50 найбагатших українців рекордно обвалилася на 83,9 млрд. дол. Цієї суми цілком вистачило б, щоб погасити всі корпоративні борги українських компаній. Сумарно гаманець 50 найбагатших українців важить 28,9 млрд. дол., що перевищує річний бюджет країни.

Вперше до рейтингу "50 найбагатших українців" потрапила жінка - це Філя Жебрівська, співвласниця фармацевтичної компанії "Фармак". У нинішньому ТОП-50 багатіїв усього чотири позиції зайняли новачки. Це Іван Гута (№ 28), Володимир Загорій (№ 36), Жебрівська (№ 38), а також Данило і Михайло Корілкевичі (№ 45).

Як відомо, Ахметов у торішньому рейтингу багатіїв також був найбагатшим українцем.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: