Фондові ринки показали змішану динаміку

Четвер, 11 червня 2009, 09:42

Американські фондові індекси знизилися у середу на тлі розчаровують результатів аукціону по розміщенню десятилітніх US Treasuries, а також підвищення цін на нафту.

Ці фактори викликають побоювання, що збільшення процентних ставок і прискорення інфляції будуть стримувати відновлення економіки США, повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерси на індекси США дорожчають у четвер, до 8:26 підйом їх котирувань склав 0,4-0,5%.

Прибутковість десятилітніх US Treasuries, розміщених міністерством фінансів США у середу, склала 3,99% річних. Це максимальна ставка розміщення держпаперів ув ході аукціону з серпня.

Реклама:

Процентні ставки US Treasuries є орієнтиром для ставок за споживчими і корпоративними кредитами.

Підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції фінансових компаній, опустився в середу на 1,6%, що стало максимальним падінням серед 10 галузевих груп індикатора.

Вартість нафти піднялася в середу вище 71 долара за барель на даних про несподіване скорочення запасів палива в США.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 24,04 пункту (+0,27%) - до 8739,02 пункту.

Standard & Poor's 500 опустився на 3,28 пункту (0,35%), склавши 939,15 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 7,05 пункту (0,38%) - до 1853,08 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в середу другий день поспіль слідом за підйомом котирувань акцій сировинних компаній, обумовленим підвищенням цін на нафту і метали.

Вартість нафти в ході торгів перевищила позначку 71 долар за барель вперше за сім місяців; мідь, свинець, нікель і алюміній також подорожчали.

Сімнадцять з вісімнадцяти фондових індексів країн Західної Європи виросли в середу, винятком став португальський індикатор.

Азійські фондові індекси ростуть у четвер на очікуваннях збільшення прибутків сталевиробників і енергетичних компаній в умовах відновлення економіки.

Індекс MSCI Asia Pacific піднявся в ході торгів на 0,4% - до 104,97 пункту. Цей індикатор підскочив уже на 48% після досягнення мінімального за п'ять років рівня 9 березня.

Японський фондовий індикатор Nikkei 225 знизився в ході торгів на 0,3%, південнокорейський Kospi піднявся на 1%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!