У суботу "Велика вісімка" підіб'є антикризові підсумки

Середа, 10 червня 2009, 15:52

Головною метою саміту "Великої вісімки", який відбудеться цього тижня в Італії, стане підбиття попередніх підсумків антикризових програм різних країн та результатів зусиль по стабілізації фінансових ринків.

Про це на брифінгу заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, пише газета "Дело".

За словами Гайтнера, "грошово-кредитні власті всюди в світі, як і раніше, найбільше стурбовані щодо того, щоб надати стійкий характер позитивних зрушень в економіці, незважаючи на всі ознаки того, що криза починає відступати".

Гайтнер зустрінеться з міністрами фінансів інших стан G8 на саміті в італійському місті Лечче у п'ятницю і суботу.

Реклама:

Міністри постараються виробити спільну лінію у відношенні реформи фінансового сектора в якості основи для подальших рішень на наступному саміті в липні.

На брифінгу Гайтнер обіцяв поділитися з колегами американським досвідом щодо проведення стрес-тестів для банків, не піддаючи сумніву стандарти банківської діяльності в інших країнах.

На його думку, перевірка 19 американських банків на стресостійкість задала "планку" в частині прозорості банківської діяльності, що допомогло зміцнити довіру до фінансової системи США і викликало у приватних інвесторів бажання вкладати кошти в акції фінансових інституцій.

Гайтнер зазначив, що члени "Великої вісімки", як і раніше, прагнуть провести реформу регулюючих органів, незважаючи на ознаки стабілізації у фінансовій сфері.

Американська адміністрація 17 червня має представити законопроект про створення регулятора для того, щоб запобігти повторенню фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: