Бізнесменом 2009 року став китаєць

Понеділок, 1 червня 2009, 13:05

В перший раз підприємець з Китаю Cao Dewang став бізнесменом року в конкурсі від Ernst & Young.

Про це пише видання "Дело".

Як свідчить офіційна версія, кар'єру Cao Dewang починав скромно, працюючи продавцем овочів і кухарем. У 1976 році почав працювати торговим представником на невеликій фабриці з виробництва скла Fuqing Gao Shan. Сім років йому знадобилося для того, щоб очолити це підприємство, яке було в занепаді і ще рік для того, щоб воно почало приносити прибуток, пише Gazeta Wyborcza.

Фірма Cao - Fuyao Glass Industry Group - найбільший в Китаї виробник стекол для автомобілів. Вона контролює близько 70% гігантського китайського ринку та надає свою продукцію для автомобілів General Motors, Chrysler, Ford, Volkswagen, Toyotа (в основному для китайського ринку). На підприємстві зайнято 10 тис. працівників.

Китайскому концерну не вдалося уникнути юридичних конфліктів із західними конкурентами. В архівах одного з американських судів можна знайти матеріали справи про порушення інтелектуальної власності.

Таке звинувачення висунув проти Cao Dewang провідний світовий виробник автомобільних стекол французька Saint-Gobain. Однак китайському концерну вдалося виграти цю справу.

На звання самого багатого бізнесмена за версією Ernst & Young претендувало 42 підприємця з усіх країн світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!