Данилишин очікує підйому економіки вже у другому півріччі

П'ятниця, 8 травня 2009, 18:33

Виходячи з того, що забезпечення економічного зростання відбудеться за рахунок реалізації системи антикризових заходів, можна очікувати, що вихід з рецесії і початок підйому економіки розпочнеться у другому півріччі 2009 року.

Таку думку висловив міністр економіки Богдан Данилишин під час Інтернет-конференції на порталі "ЛІГА.net".

За словами міністра, до цього періоду прогнозується початок активізації вітчизняного експортоорієнтованого виробничого комплексу у зв'язку з поступовим поліпшенням світової кон'юнктури та розблокування фінансових "тромбів", відновляться процеси нарощування обсягів виробництва в усіх видах економічної діяльності.

Данилишин також відзначив, що втрати експортерів від несприятливих зовнішніх умов у першому півріччі та подорожчання виробництва компенсує девальвація національної валюти.

Реклама:

"Так, з початку року спостерігається стабілізація обсягів експорту. У березні, в порівнянні з лютим, за попередніми даними Національного банку, сезонно згладжений ряд експорту збільшився на 1,4%, а темпи падіння до відповідного місяця попереднього року сповільнилися на 1,3 п.п.", - сказав він.

Очікується, що інвестиційна активність у 2009 році не буде високою.

Тим не менш, вона буде підтримуватися реалізацією заходів щодо підтримки ліквідності, відновлення довіри до банківської системи, а також проведенням робіт по підготовці до Євро-2012, які, в тому числі, будуть фінансуватися з бюджету.

"Все це дозволить поступово відновити економічне зростання в Україні", - додав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: