Уряд продасть 99 вугільних шахт на відкритих аукціонах

П'ятниця, 8 травня 2009, 17:19

Кабінет міністрів затвердив перелік з 99 шахт, що підлягають продажу в 2009 році на відкритих аукціонах.

Відповідне рішення закріплено урядовою постановою від 2 квітня 2009 року, текст якої розміщений на Урядовому порталі.

"Затвердити перелік вугледобувних підприємств, майно яких підлягає продажу в 2009 році згідно з процедурою, встановленою положенням про проведення відкритих аукціонів з продажу майна структурних підрозділів державних вугледобувних підприємств", - говориться в документі.

Положення про проведення відкритих аукціонів з продажу шахт уряд доручив спільно розробити і затвердити Міністерству вугільної промисловості і Фонду державного майна (ФДМ).

Реклама:

Перелік шахт, що підлягають продажу в поточному році, розбитий на три групи першочерговості. До першої групи входять 50 шахт, до другої- 39, до третьої - 10.

Згідно з документом, отримані від продажу шахт кошти будуть направлені в спеціальний фонд Мінвуглепрому для подальшого використання на розвиток вугільної галузі.

Уряд також ухвалив, що покупець згідно з розподільчим балансом, зобов'язаний забезпечити погашення в повному обсязі кредиторської заборгованості шахти, а також укласти з його колективом колективний договір мінімум на п'ять років, визначивши в ньому соціальні гарантії для працівників, які зберігаються у разі повторного продажу відчужуваних структурних підрозділів вугільних підприємств.

При цьому у випадку порушення покупцем умов вищевказаних зобов'язань договір купівлі-продажу може бути розірваний.

Цим же документом уряд вніс зміни в своє ж постанову від 3 грудня 2008 року, яким затверджено перелік об'єктів, державні частки в яких мають бути приватизовані у 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: