Євросоюз і Туреччина підпишуть угоду щодо "Набукко"

П'ятниця, 8 травня 2009, 15:42

Євросоюз має намір підписати угоду з Туреччиною щодо проекту будівництва газопроводу "Набукко" у червні.

Про це заявив європейський комісар з енергетичних питань Андріс Пієбалгс в ході енергетичного саміту у Празі, повідомляє агентство Bloomberg.

"Моєю метою, як і раніше, є підписання угоди в червні, таким чином, нам необхідно погодити всі умови в наступні кілька тижнів. Ми значно просунулися вперед в переговорах з Туреччиною", - зазначив він.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу сказав журналістам після закінчення засідання, що він упевнений в підписанні Туреччиною угоди про газовий транзит незабаром.

Реклама:

ЄС і Туреччина домовилися про "закінчення переговорів щодо міжурядової угоди по "Набукко" якомога швидше" і "підписання його до кінця червня 2009 року в Туреччині", йдеться у повідомленні служби президента Чехії.

Як відомо, проект "Набукко" передбачає будівництво газопроводу в обхід Росії, що з'єднує Каспійський регіон, Близький Схід і Єгипет через Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину з Австрією і далі з країнами Центральної та Західної Європи.

У січні Андріс Пієбалгс заявляв, що поставки газу через "Набукко" до Європи почнуться до 2015 року, що на два роки запланованого терміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: