Капітал "Укрексіму" нереально збільшити за рахунок облігацій?

П'ятниця, 8 травня 2009, 15:30

Уряд навряд чи зможе розмістити державних облігації, призначені для збільшення капіталу "Укрексімбанку", серед інвесторів, оскільки український ринок в даний час є непривабливим.

Таку думку висловили аналітики АБ "ING Bank Ukraine" у коментарі для агентства "ЛІГАБізнесІнформ".

"На нашу думку, основним джерелом збільшення капіталу буде в черговий раз непряма грошова емісія", - вважають вони.

За словами аналітиків, новина про збільшення капіталу є позитивною для власників облігацій "Укрексімбанку", оскільки додаткове фінансування має дещо поліпшити ліквідність банку і частково компенсувати відтік його зобов'язань.

Реклама:

"Укрексімбанк", як і інший державний банк - "Ощадбанк", наразі є практично єдиними кредиторами реального сектора економіки, які демонструють зростання своїх активів, тому уряд продовжує надавати кредити державним компаніям через ці банки.

"Ми підтверджуємо наш прогноз низької ймовірності дефолту "Укрексімбанку", а також, як і раніше, очікуємо, що уряд буде і надалі надавати значну підтримку державним банкам", - зазначають у ING Bank Ukraine.

Як повідомлялося, 6 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про збільшення капіталу "Укрексімбанку" на 1 млрд. гривень, до 8,4 млрд. гривень шляхом випуску державних облігацій строком на 9 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: