Мінекономіки пов'язує уповільнення інфляції з курсовою стабільністю

Четвер, 7 травня 2009, 11:29

Міністерство економіки пов'язує уповільнення інфляції у квітні до 0,9% (після 1,4% у березні) з валютно-курсовою стабільністю і стабілізацією цін на продукти харчування.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на дані Мінекономіки.

Зокрема, за даними міністерства, офіційний курс гривні до долара у квітні залишався незмінним на рівні 7,7 гривень за долар, а середньозважений безготівковий курс ревальвував на 0,4% до 7,944 гривень за долар.

Що стосується динаміки цін на продукти харчування, то вона, за інформацією Мінекономіки, була задовільною: уповільнилися темпи росту цін у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів до 1,4% проти 2,2% у березні і 3,5% у лютому.

Реклама:

Серед інших факторів, що стримували ріст інфляції у квітні, Мінекономіки називає скорочення споживчого попиту внаслідок обмеження доходів населення, зниження вартості деяких комунальних послуг (опалення і гаряча вода) і поступове відновлення внутрішнього виробництва продукції, за якою спостерігався дефіцит у попередньому періоді (м'ясо, м'ясопродукти і т.д.).

Серед факторів, що провокували ріст інфляції у квітні, Мінекономіки називає продовження відтоку депозитів фізосіб із банків.

Водночас міністерство зазначає, що обсяг відтоку депозитів у квітні зменшився до 1,5 млрд. гривень після 4,9 млрд. гривень у березні.

Зокрема, відтік депозитів у національній валюті у квітні становив 0,5 млрд. гривень після 2,4 млрд. гривень у березні.

Як повідомлялося, інфляція у квітні уповільнилася до 0,9% після 1,4% у березні. У січні-квітні інфляція становила 6,9%.

За 2008 рік споживчі ціни виросли на 22,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!