Moody's знизило рейтинги "Альфа-Банку"

Четвер, 7 травня 2009, 10:50

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги "Альфа-Банку", яких входить до російської "Альфа-груп", через затримку виплат з єврооблігацій на 100 млн. доларів.

Згідно з повідомленням Moody's, рейтинг депозитів у гривні знижено до B3 з Ba3, рейтинг депозитів в іноземній валюті до B3 з B2, рейтинг незабезпеченої заборгованості в національній та іноземній валюті - до B3 з Ba3, і рейтинг за національною шкалою - до Baa3.ua з Aa1.ua, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Агентство наголосило, що рейтинги банку можуть бути ще понижені у випадку, якщо банк не розрахується за єврооблігаціями до закінчення п'ятиденного пільгового періоду.

За оцінкою Moody's, ризики ліквідності банку посилилася, зокрема, через неефективне управління.

Реклама:

У повідомленні агентства також відзначається, що затримка з виплатою за єврооблігаціями вказує на низький рівень підтримки кредитно-фінансової установи з боку материнської структури.

Як відомо, власники нот участі в позиції (loan participation note, LPN, єврооблігації) з погашенням 4 травня 2009 року, випущених спеціалізованою компанією Ukraine Issuance Plc (Великобританія) для фінансування ЗАТ "Альфа-Банк" (Київ), не отримали в зазначений термін кошти.

У банку затримку платежу пояснюють нестачею іноземної валюти, але кредитно-фінансова установа заявила про намір в п'ятиденний термін виконати свої зобов'язання перед власниками єврооблігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: