Підприємцям пропонують перейти на електронну звітність

Четвер, 7 травня 2009, 10:06

На одному зі своїх найближчих засідань Держкомпідприємництва має приділити увагу питанням, пов'язаним з використанням електронного документообігу та електронного підпису.

Зокрема, орієнтовно на 21 травня заплановано розгляд проекту документа під робочою назвою "Про заходи щодо впровадження системи електронної державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Документом передбачається дати можливість підприємцям добровільно, виключно за бажанням перейти на електронну систему для проведення державної реєстрації та подачі звітності.

При цьому обов'язковою умовою є наявність електронного цифрового підпису.

Реклама:

Раніше в Держкомпідприємництва неодноразово заявляли, що та електронна звітність (здача документів в електронному вигляді), і використання електронного цифрового підпису є значним кроком до полегшення документообігу для підприємців.

Так, наприклад, електронна подача фінансової звітності дозволяє з робочого місця підприємця сформувати звіт, підписати його та надіслати до Єдиного державного реєстру, натиснувши для цього одну кнопку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!