Telenor подав на розлучення з "Альфа-груп"

Середа, 6 травня 2009, 15:38

Під загрозою втрати 26,6% частки у "ВимпелКомі", Telenor почав переговори про розподіл активів з найбільшим акціонером оператора - "Альфа-груп".

"Альфа" у свою чергу пропонує об'єднати "Київстар" з "ВимпелКомом", пише газета "Дело".

"Ми працюємо "на різних рівнях" з нашим російським партнером ("Альфа-груп", володіє 44% "Вимпелкому"), щоб захистити позиції у "ВимпелКомі", - заявив у вівторок гендиректор і президент Telenor Йон Фредрік Баксаас.

"Ми зустрічаємося з нашими друзями на радах директорів і в інших місцях, ведемо переговори", - додав він.

Реклама:

Наприкінці березня "Альфа" запропонувала норвежцям об'єднати "Вимпелком" з українським "Київстаром" (у Telenor - 56,5%, у "Альфи" - 43,5%).

Цю пропозицію Баксаас не став коментувати, зазначивши, що обговорюється багато схем - від розлучення до обміну активами. Представник "Альфи" відмовився від коментарів.

Баксаас підтвердив факт переговорів вперше з тих пір, як російські суди взялися розглядати позов Farimex (володіє 0,002% "Вимпелкому") про витребування з норвежців на користь "Вимпелкома" збитку через пізній вихід на Україну.

У лютому 2009 року апеляційний суд Омска зобов'язав Telenor відшкодувати оператору 1,73 млрд. доларів.

У березні пристави заарештували 26,6% "Вимпелкому", які належать Telenor, а тепер готують їх продаж.

Баксаас сумнівається, що пакет буде проданий до розгляду справи Вищим арбітражним судом, але визнає наявність формальних підстав для продажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: