"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бернанке попередив про наслідки рецидиву кризи

Вівторок, 5 травня 2009, 18:21

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке попередив, що ще один удар по фінансовій системі викличе зниження прогнозу центрального банку щодо того, що рецесія в США відступить у цьому році, і економіка почне повільне відновлення.

Про це він сказав, виступаючи перед об'єднаним економічним комітетом Конгресу США у вівторок, повідомляє агентство Bloomberg.

"Повторення фінансових умов призвело б до істотного падіння економічної активності і може стати причиною зупинки починається відновлення", - сказав Бернанке.

Він підкреслив, що зниження економіки може сповільнитися і що ринок житла "показав деякі ознаки" досягнення дна після трирічного спаду.

Реклама:

За словами Бернанке, ФРС незабаром розмістить на своєму інтернет-сайті більш детальну інформацію про програми кредитування, зокрема, про кількість позичальників і концентрації кредитів серед них.

При цьому він додав, що ЦБ "продовжить розширення списку інформації", яка публікується на сайті.

Керівник ФРС не дав будь-яких натяків на можливі результати стрес-тестів 19 найбільших банків країни, які мають бути оприлюднені 7 травня.

"Дані з ринку кредитних дефолтних своп та інші індикатори показують, що залишаються реальні побоювання щодо банківської галузі", - сказав він.

"Останні дані також підтверджують, що темпи зниження економіки, можливо, сповільнилися, і вони включають деякі попередні ознаки, що кінцевий попит, особливо попит з боку домогосподарств, можливо, стабілізується", - відзначив Бернанке.

За його словами, опубліковані нещодавно дані з ринку праці показують високу ймовірність подальшого істотного скорочення числа робочих місць та підвищення безробіття в країні у найближчі місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: