Київ неефективно розпорядився коштами з держбюджету

Вівторок, 5 травня 2009, 15:18 -

Рахункова палата заявляє про неефективне використання Київською міською державною адміністрацією 161,8 млн. гривень коштів, виділених Києву з державного бюджету на виконання функцій столиці в 2008 році.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"За результатами аудиту, при використанні коштів субвенції на виконання Програми виявлені порушення законодавства й неефективні витрати в сумі 161,8 млн. гривень", - сказано в повідомленні.

Палата зазначає, що міськадміністрація, отримуючи кошти держбюджету, повинна разом з Кабінетом міністрів розробити програму забезпечення виконання Києвом функцій столиці, а Кабмін - затвердити її.

Реклама:

Однак, на думку експертів Рахункової палати, розроблена й затверджена в 2008 році програма мала ряд істотних порушень - відсутність певних кінцевих результатів, державного замовника, відповідальної особи від міста за координацію й виконання програми.

Крім того, прорахунками програми палата вважає часті перерозподіли асигнувань, у результаті чого кошти розпорошувалися між об'єктами з низьким ступенем будівельної готовності, і внесення в неї об'єктів, які не належать до столичних функцій.

У результаті незавершеними залишилися важливі для міста об'єкти, чиє уведення в експлуатацію було заплановане в 2008 році, зокрема, будівництво 3 станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від станції "Либідська" у бік житлового масиву Теремки.

Як повідомлялося, у червні 2008 року Кабмін затвердив "Програму забезпечення виконання в 2008 році м. Києвом функцій столиці України" і виділив Києву 1,696 млрд. гривень для виконання функцій столиці України у 2008 році.

1,346 млрд. гривень були передбачені на будівництво й реконструкцію об'єктів інфраструктури, зокрема, НСК "Олімпійський", Дарницького вокзалу, транспортних розв'язкок, ділянок метрополітену, 350 млн. гривень - на соціальні виплати й поліпшення медобслуговування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: