У США збанкрутувало ще три банки

Вівторок, 5 травня 2009, 14:51

Три чергових банки припинили існування в США за фінансовими показниками, таким чином з початку року в країні луснула вже 31 фінансова організація.

Про це повідомила Федеральна корпорація із страхування депозитів (FDIC) на своєму офіційному сайті, пише видання "Дело".

Регулятор закрив у п'ятницю два регіональних банки - America West Bank у штаті Юта і Citizens Community Bank в Нью-Джерсі.

Однак справжнім ударом для страхового фонду і банківського сектора стало закриття Silverton Bank з штаб-квартирою в Атланті, який працював тільки з банками, не обслуговуючи фізичних осіб.

Цей банк за даними на 1 травня мав активи розміром 4,1 мільярда доларів, розмір депозитів становив 3,3 мільярда доларів.

Silverton Bank став четвертим найбільшим для страховика в США банком, який збанкрутував з початку рецесії. Банк не пережив так званого "стрес-тесту", під час якого регулятори мають намір визначити, які саме капіталовкладення і в якому обсязі потрібні для підтримки банківської системи США.

Передбачалося, що підсумки "стрес-тесту" будуть оголошені 4 травня, однак уряд переніс очікувану ринком подію на 7 травня.
За весь 2008 рік, коли вибухнула фінансова криза, у США потерпіли крах 25 банків, у тому числі такі гіганти, як Lehman Brothers і Bear Stearns, викликавши паніку на світових ринках.

Між тим, містична дата п'ятниця 13 лютого, ознаменувалася в США крахом чергових чотирьох банків, довівши загальну кількість таких банків з початку нинішнього року до 13.

2008 року США прийняли 700-мільярдну державну програму із звільнення від проблемних активів (TARP - Troubled Asset Relief Program). Половину цих коштів вже витрачено, головним чином, на підтримку фінансового сектора, який серйозно постраждав у результаті іпотечної кризи.

Раніше повідомлялося, що американські банки терміново потребують рекапіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: