"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансова розвідка України отримала найвищу оцінку

Вівторок, 5 травня 2009, 14:46

Спеціальний Комітет Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) задоволений рівнем боротьби з відмиванням коштів та протидії фінансуванню тероризму в Україні.

Як зазначив голова Державного комітету фінансового моніторингу України Ігор Черкаський, результати оцінки України Комітетом Ради Європи підтвердили значний прогрес в зусиллях нашої держави в цьому питанні, повідомляє прес-служба комітету. 

"Україні вдалося створити по справжньому дієву, сучасну та ефективну систему, що стала надійним інструментом  в боротьбі з економічною злочинністю", - сказав він.

Реклама:

Оцінка України відбувалась наприкінці 2008 року, а звіт було затверджено в Стразбурзі на 29 Пленарному засіданні в кінці квітня.

Для оцінки експерти використовували положення Сорока Рекомендацій FATF по боротьбі з відмиванням коштів, Дев'яти Спеціальних Рекомендацій FATF по боротьбі з фінансуванням тероризму та Методології протидії відмиванню коштів/фінансуванню тероризму.

"В звіті експерти відзначили значні досягнення України щодо  вдосконалення боротьби з відмиванням коштів, посилення міжвідомчого і міжнародного співробітництва та конкретні досягнуті результат", - сказав голова Держфінмоніторингу.

Оцінка Ради Європи стосувалася не лише діяльності України у боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму загалом, а і безпосередньо роботи Держфінмоніторингу України, як головного координатора в цій сфері.

Позитивна оцінка була дана належній структурі української фінансової розвідки, її високим професійним стандартам, що випливають з членства ПФР в міжнародних організаціях.

На сьогодні Комітет є повноцінним національним центром для збору та аналізу інформації про підозрілі фінансові операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!