"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Chrysler оформляє банкрутство

Понеділок, 4 травня 2009, 11:04

Одна з компаній "великої Детройтської трійки" автовиробників США - Chrysler LLC минулого тижня подала заяву про добровільне банкрутство.

Про це пише агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Позовну заяву про визнання компанії технічним банкрутом було прийнято до розгляду судом Південного округу Нью-Йорка.

Процедура банкрутства автовиробника буде проходити у відповідності з Кодексом США про банкрутство.

У відповідності з положеннями закону реорганізація неплатоспроможних компаній проводиться під керівництвом старого менеджменту (зазвичай разом з представниками кредиторів) у спробі уникнути повної ліквідації компанії.

Банкрутство не означає, що Chrysler перестане існувати або що обслуговування випущених і проданих автомашин буде припинено. Компанія має намір продати частину своїх підрозділів, "очиститися від поганих активів" і вийти з кризи оновленою, відзначається в повідомленні служби інформації концерну.

Італійська автовиробник Fiat SpA не відмовився від своїх намірів створити альянс з Chrysler, незважаючи на банкрутство останнього. Fiat може придбати як мінімум 20% акцій Chrysler.

Раніше повідомлялося, що переговори міністерства фінансів США з кредиторами Chrysler, що проводилися минулої середи, провалилися, не дивлячись на те, що Мінфін покращив запропоновані умови реструктуризації боргу.

Мінфін запропонував кредиторам 2 млрд. дол. грошовими коштами в обмін на списання заборгованості компанії у розмірі 6,9 млрд. дол. Потім пропозицію було покращено на 250 млн. дол. - до 2,25 млрд. дол.

Chrysler отримав від уряду США кредити в розмірі понад 4 млрд. дол. Крім цього, компанія має високу заборгованість перед працівниками, профспілками і власниками облігацій.

Автомобільний концерн не збирається припиняти активну діяльність із відновлення клієнтської бази.

Chrysler, не дивлячись на труднощі, пов'язані з банкрутством, на цьому тижні опублікує широкополосну рекламу у всіх провідних виданнях США, щоб повернути довіру ринку.

"Ми повинні дати їм знати, що ми все ще тут", - заявив голова відділу продажів Chrysler Стівен Лендрі.

Продажі автомобілів Chrysler в США в квітні скоротилися на 48%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: