Спірний газ пішов на поліпшення стану "Нафтогаза" – Хорошковський

П'ятниця, 29 травня 2009, 22:59

11 млрд. куб м  спірного газу було використано на поліпшення  фінансового стану НАК "Нафтогаз України".

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський.

"Що стосується розрахунків НАКу за газ. Якраз, в першому кварталі (2009 року - "ЕП") за рахунок цього газу (11 млрд. куб м газу - "ЕП") було зроблено певні послаблення для фінансової системи "Нафтогаза", - заявив він.

Хорошковський зауважив, що під час його роботи на посаді голови Держмитслужби, бюджет держави було збільшено вдвічі без платежів за газ.

Реклама:

"Не був розмитнений газ першого кварталу й не був розмитнений газ вересня, жовтня, листопада й грудня, коли я залишав Митницю. При тому, що ми перевиконали план в два рази. На сьогоднішній день, саме цими платежами балансується план надходження до митниці", - додав він. 

Як повідомлялося, розмитнення спірних обсягів газу стало однією з резонансних подій останнього часу.

На початку квітня, в НАКу заявили, що повністю розмитнила 11 млрд. куб. м, які швейцарський трейдер RosUkrEnergo вважає своїми.

2 березня Служба безпеки порушила кримінальну справу за підозрою в розкраданні газу. При цьому "Нафтогаз" зміг одержати тільки 6,3 млрд. куб м.

4 березня СБУ провела обшуки в офісі "Нафтогазу", але успіху не добилися: в офісі СБУ і загону "Альфа" чинили опір депутати від Блоку Юлії Тимошенко

24 березня Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним порушення СБУ кримінальної справи за підозрою в розкраданні газу. СБУ оскаржила це рішення, проте Апеляційний суд Києва 1 квітня також зайняв сторону "Нафтогазу України".

26 березня повідомлялося, що уряд доручив Держмитниці провести розмитнення всіх 11 млрд. куб. м газу.

У той же час 24 березня відбулося перше попереднє слухання справи RosUkrEnergo проти НАК "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті Швеції, в одне провадження об`єднано дев`ять позовних заяв до НАК "Нафтогаз України" з боку RosUkrEnergo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: