"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд полегшив закупівлю сільгосптехніки

П'ятниця, 29 травня 2009, 16:52 -

Кабінет міністрів дозволив Національної акціонерної компанії (НАК) "Украгролізинг" закуповувати вітчизняну сільськогосподарську техніку для надання в лізинг аграріям за процедурою закупівлі в одного учасника без узгодження з Міністерством економіки.

Це закріплено постановою уряду №500 від 20 травня, яка оприлюднена на урядовому порталі.

Згідно з документом, "Украгролізинг" протягом трьох робочих днів після укладення договору про закупівлю товару повинен надати копії укладених договорів Мінекономіки та Головному контрольно-ревізійному управлінню.

Як повідомлялося, у березні 2009 року уряд України затвердив графіки закупівель сільгосптехніки, згідно з якими у 2009 році заплановано профінансувати за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів закупівлю 1600 тракторів на суму 399,5 млн. гривень, 200 зернозбиральних комбайнів "Славутич" на суму 146 млн. гривень, а також 1 тис. сівалок на 35 млн. гривень, 2 тис. знарядь для обробки грунту, а також 150 одиниць обладнання для тваринництва та птахівництва на 52,8 млн. гривень.

Реклама:

Крім того, уряд України своєю постановою також встановило, що за державні кошти, які виділяються аграріям для закупівлі сільгосптехніки повинна придбати тільки вітчизняна техніка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: