"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко заборонив Тимошенко торгувати шахтами

П'ятниця, 29 травня 2009, 15:17 -

Президент Віктор Ющенко призупинив дію розпорядження уряду про затвердження переліку з 99 шахт, що підлягають продажу в 2009 році на відкритих аукціонах.

Це визначено указом президента №375/2009 від 29 травня, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

"Названа постанова Кабінету Міністрів України не відповідає Конституції", - наголошується в указі.

Ющенко нагадує, що в законі "Про приватизацію державного майна" вказується, що об'єкти, які мають загальнодержавне значення не підлягають приватизації, зокрема і вугільні шахти.

"Прийняття законів та затвердження переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, Конституцією України віднесено до повноважень Верховної Ради України, яка є єдиним органом законодавчої влади", - вказує президент.

Реклама:

"Відтак, і внесення будь-яких змін до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, в тому числі виключення з нього відповідних об'єктів з метою дальшого продажу, може здійснюватися виключно Верховною Радою України шляхом прийняття законів", - йдеться в указі.

Ющенко також звернувся з поданням про неконституційність рішення уряду до КС.

Як повідомлялося, постановою від 2 квітня 2009 року Кабінет міністрів затвердив перелік з 99 шахт, що підлягають продажу в 2009 році на відкритих аукціонах.

Перелік шахт, що підлягають продажу в поточному році, розбитий на три групи першочерговості. До першої групи входять 50 шахт, до другої- 39, до третьої - 10.

Згідно з документом, отримані від продажу шахт кошти мали бути направлені до спеціального фонду Мінвуглепрому для подальшого використання на розвиток вугільної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: