"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа запросила Україну і Росію поговорити про газ

П'ятниця, 29 травня 2009, 14:50

На засідання газової координаційної групи ЄС, яка запланована на 18 червня в Брюсселі, запрошені і російська, і українська сторони.

Про це у п'ятницю в Брюсселі на брифінгу в Європейській комісії повідомив споуксмен комісара ЄС з енергетики Андріс Пієбалгс Ферран Тарраделлас Еспуні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, європейська сторона знаходиться в постійному контакті з представниками НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" для узгодження поточних питань.

Він нагадав, що попереднє засідання газової координаційної групи відбулося 5 травня, участь в ній взяла лише українська сторона.

Реклама:

Крім того, представник Єврокомісії Йоханес Лайтенбергер підтвердив, що президент Єврокомісії Жозе Баррозу Манюель отримав лист прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, в якому глава російського уряду висловив стурбованість у зв'язку з можливими розрахунками в газовій сфері.

Як повідомлялося, раніше голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер висловив побоювання, що "Нафтогаз України" не зможе своєчасно оплатити поставки російського газу в Україну в травні, і не виключив можливості переходу на систему 100% передоплати.

Міністр палива та енергетики Юрій Продан заявляє, що уряд докладе всіх зусиль для забезпечення своєчасних розрахунків НАК "Нафтогаз України" за природний газ, що поставляється в травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!