Експерти радіють швидкому відновленню фондового ринку

Четвер, 28 травня 2009, 17:27

Український фондовий ринок сьогодні відновлюється набагато швидше, ніж після кризи кінця 90-х років.

Таку думку на прес-конференції висловив керуючий директор інвестиційної компанії (ІК) Dragon Capital Томаш Фіала, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Фіала відзначив: "Український фондовий ринок відновлюється, відреагувавши на цю подію на західних ринках набагато швидше, ніж після 1998 року. Тоді ми чекали кілька років, поки інвестори повернуться".

Експерт підкреслює, що зараз ця кореляція стала більш сильною.

Реклама:

"Ринки єврооблігацій відреагували десь із двотижневих запізненням і почали відновлюватися вже з другої половини березня, а ринок акцій почав відновлюватися десь із квітня з місячним запізненням після того, як на західних біржах намітився позитивний тренд".

За словами Фіали, раніше прогнозувалося, що вирівнювання частки місцевих та іноземних інвесторів на ринку акцій відбудеться протягом близько 3-5 років.

Однак, за його словами, це відбулося набагато швидше.

"За останні три місяці ринок серйозно відновився, і ми бачимо вже частку місцевих інвесторів на ринку акцій на рівні 50%, а на ринку єврооблігацій - на рівні 25%", - сказав він.

Керуючий директор ІК Dragon Capital також зазначив, що в останні два-три місяці спостерігається дуже великий приплив місцевих інвесторів, які, перш за все, зацікавлені в інвестуванні безпосередньо в акції, ніж через інвестиційні фонди.

Він також відзначив, що останнім часом збільшилася частка українських інвестицій через Інтернет в режимі "онлайн".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!