Дніпропетровськ відмовляється поповнювати бюджет України

Четвер, 28 травня 2009, 14:48

Дніпропетровськ може припинити відрахування у центральний бюджет України.

З такою заявою міськрада міста звернулася до Кабміну, який урізав фінансування міста через рішення УЄФА, пише видання "Дело".

Депутати дніпропетровської міськради направили звернення до Кабміну з вимогою подати апеляцію на рішення УЄФА про виключення Дніпропетровська з переліку міст, які прийматимуть Євро-2012.

Вони обурені тим, що Кабмін відмовився виділити 360 мільйонів гривень на реконструкцію Дніпропетровського аеропорту і замість цього гарантував більше одного мільярда для аеропорту Львова.

Якщо уряд не подасть апеляцію щодо рішення УЄФА, Дніпропетровськ може заблокувати підготовку до турніру інших міст - депутати готові вже на наступній сесії проголосувати про припинення відрахувань до центрального бюджету, а це майже 300 мільйонів гривень, каже депутат міськради від Партії регіонів Олексій Тишкін.

Між тим, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко заявляє, що будівництво об'єктів, які планувалися до чемпіонату, не зупинятимуть. Не будуть вносити зміни і в генеральний план розвитку міста, який прийняли саме з огляду на майбутній прийом чемпіонату.

За словами головного архітектора міста Юлії Саєнко, готелі, які повинні були приймати туристів, будуть перепрофільовані під апартаменти - тобто, житло класу бізнесу. У Дніпропетровську його катастрофічно не вистачає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!