"Рівнеазот" отримає газ, щоб не було катастрофи

Четвер, 28 травня 2009, 08:41

ВАТ "Рівнеазот" буде виділятися мінімальна кількість газу для підтримання робочого стану його очисних споруд.

Як повідомили агентству "УНІАН" у прес-службі облдержадміністрації, про це домовлено під час зустрічі голови ОДА Віктора Матчука з керівництвом НАК "Нафтогаз України".

Таким чином фактично відвернуто екологічну катастрофу Рівного, оскільки очисні споруди "Рівнеазоту" нині очищають понад 70% стоків майже 250-тисячного міста, зазначили в прес-службі.

Однак перспективи відновлення нормальної робота самого підприємства поки що залишаються невизначеними. Основне виробництво підприємства фактично зупинено, адже воно не хоче працювати собі у збиток. Керівники підприємства заявляють, що й так майже півроку працювали збитково, закуповуючи газ за непомірно високими цінами.

Реклама:

Як повідомлялося, міська влада Рівного та керівництво "Рівнеазоту" висловлювали стурбованість припиненням подачі газу для виробничих потреб підприємства, оскільки це загрожувало б екологічною катастрофою для міста через зупинку очисних споруд "Рівнеазоту", які працюють на місто.

Крім того, керівники місцевої влади висловлюють побоювання, що зупинка хімічного гіганта у разі повного припинення подачі газу призведе до великих соціальних проблем через поповнення лав безробітних працівниками підприємства, яких нині налічується понад 5 тисяч.

На ВАТ "Рівнеазот" відкидають звинувачення "Нафтогазу Україн"  у заборгованості підприємства за природний газ і розцінюють припинення його подачі в достатній кількості як прояв політичного тиску НАК "Нафтогаз України" та уряду Тимошенко.

Зокрема, у прес-службі підприємства запевняють, що "Рівнеазот" не купував природний газ у березні-квітні, а використовував той, який було куплено раніше і закачано у газосховища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: