Порятунок банків відклали до суботи

Середа, 27 травня 2009, 19:30

Прийняття остаточного рішення щодо капіталізації перших трьох українських кредитно-фінансових установ за рахунок бюджетних коштів перенесено з середи на суботу.

Про це заявив директор дирекції з банківського регулювання і нагляду Нацбанку Василь Пасічник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не визначилися (з банками). Як з'ясувалося, це знову було інформаційним засіданням. У суботу буде прийматися рішення", - сказав він.

За його словами, потреба в капіталі цих трьох банків перевищує 9 млрд. гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, виконуючий обов'язки голови Мінфіну Ігор Уманський допускав можливість прийняття в середу остаточного рішення представниками уряду та Нацбанку про виділення коштів для збільшення капіталу банків.

У квітні 2009 року був визначений перелік з семи банків, капітал яких планувалося збільшити за підтримки держави.

Очікувалося, що частка держави після рекапіталізації складе в "Родовід Банку", Укрпромбанку та банку "Київ" складе 99%, у банку "Надра" - 91,8%, в Імексбанку та Укргазбанку - 75% +1 акція.

У відношенні банку "Фінанси та Кредит" на той момент йшла дискусія щодо частки держави.

У травні стало відомо, що акціонери Імексбанка під час капіталізації за рахунок бюджетних коштів готові передати державі лише близько 39% акцій, а акціонери банку "Фінанси та Кредит" - близько 50%, тоді як уряд претендує на частку не менше 60% +1 акція.

За неофіційними даними, Нацбанк пропонує провести перші операції щодо рекапіталізації з "Родовід Банком", Укргазбанком та банком "Київ".

У державному бюджеті України на поточний рік передбачене виділення на рекапіталізацію банків 44 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!