"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв наказав готуватися до продовження кризи

Середа, 27 травня 2009, 18:28

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що уряду необхідно готуватися до продовження економічної кризи до 2010 року, що, серед іншого, означає скорочення видаткової частини держбюджету РФ.

"Ми всі розуміємо, в якій важкій ситуації знаходиться наша країна, наша економіка. Глобальний криза далека від завершення", - сказав Медведєв, якого цитує The Financial Times.

Російський президент додав, що він очікує більшого падіння виробництва, ніж прогнозоване раніше скорочення в 2,2% ВВП.

У першому кварталі 2009 року ВВП Росії знизився на 9,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.

Реклама:

Серед 10 головних кроків щодо виходу з рецесії Медведєв зазначив "перехід до строгого режиму збереження бюджетних ресурсів".

2009 року Росія вперше за 10 років зіткнеться з проблемою дефіциту бюджету, величина якого оцінюється в 7,4% ВВП. Покривати його планується за рахунок офіційних резервів.

За прогнозами, які базуються на ціні нафти в 50 доларів за барель в 2010 році, у наступному році бюджетний дефіцит сягне 5% ВВП, в 2011 падіння валового внутрішнього продукту оцінюють на рівні 3%.

Медведєв солідарний в очікуваннях з міністром фінансів РФ Олексієм Кудріним, який прогнозує, що криза триватиме довше, ніж вважалося раніше.

За попередніми прогнозами економіці прогнозували зростання на кінець 2009 року.

Глава російського фінансового відомства заявив, що більш низькі показники бюджетного дефіциту досяжні лише за умови перегляду всієї системи витрат держбюджету.

"Перегляд витрат, перехід на націлені витрати і заощадження - ось ключові слова на наступні три роки", - говорить Кудрін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!