СК "Глобус" VIG повертатиме гроші з "Родовід Банку" через суд

Середа, 27 травня 2009, 15:28

Страхове товариство з додатковою відповідальністю "Глобус" Vienna Insurance Group направило до Господарського суду Києва позов про примусове стягнення з "Родовід Банку" власних коштів, що знаходяться на депозитних рахунках, на загальну суму 102, 894 тис. євро, термін повернення яких закінчився.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби страховика.

Згідно з повідомленням, рішення про звернення до суду викликано тривалим неприйняття власниками "Родовід Банку" та Національним банком України заходів з відновлення платоспроможності даного банку.

Крім того, в прес-релізі відзначається, що в разі подальшого невиконання "Родовід Банком" договірних зобов'язань перед СК "Глобус" VIG і спроби уникнути пошуку взаємоприйнятних рішень наступним кроком буде подання до суду позову про визнання банку банкрутом з наступним описом та стягненням його майна в інтересах СК "Глобус" VIG.

Реклама:

СК "Глобус", заснована в 1994 році в Ужгороді, спеціалізується на ризикових видах страхування.

Контрольним пакетом акцій компанії володіє Vienna Insurance Group (Австрія).

СК є членом Ліги страхових організацій України (ЛСОУ), Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (УНТК МТП), з 2006 року - член Vienna Insurance Group.

ВАТ "Родовід Банк" (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") засновано в 1990 році. На 1 січня 2009 року найбільшим акціонером банку є ТОВ "РБ Капітал-Груп" (76,7798%).

В даний час банк працює тимчасова адміністрація Нацбанку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: