"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київський метрополітен" хоче купити 100 вагонів в лізинг

Вівторок, 26 травня 2009, 21:40

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" просить Київську міську раду дозволити йому купівлю 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу.

Про це сказав начальник підприємства Петро Мірошников на засіданні комісії Київради з транспорту і зв'язку, повідомляє агентство "Українські новини".

Підприємство розраховує, що Київрада дозволить купівлю вагонів за такою схемою з правом викупу з умовою оплати з міського бюджету на 2009 рік до 15% від загальної вартості вагонів і подальшої виплати з міськбюджету протягом 2010-2014 років.

За розрахунками підприємства, загальна вартість 100 вагонів становитиме близько 800 млн. гривень, а сума першої оплати (15%) - 113,5 млн. гривень.

Реклама:

Підприємство розраховує на закупівлю вагонів за такою схемою за ставкою 27% річних.

"Київський метрополітен" планує, що купівля цих вагонів дасть змогу збільшити інтенсивність руху поїздів на Сирецько-Печерській лінії і зберегти наявний інтервал руху на Куренівсько-Червоноармійській лінії після введення в експлуатацію на ній трьох станцій метро від "Либідської" у бік житлового масиву Теремки.

Крім того, підприємство зазначає, що 189 вагонів з 664, що працюють у метро, вичерпали нормативний ресурс експлуатації строком 31 рік і підлягають списанню найближчим часом.

За даними підприємства, зараз заповнення одного вагона в годину пік досягає 250 чоловік, тобто 10 чоловік на 1 кв. м. вільної від сидінь площі, тоді як за нормативами має бути 134 людини, або 5 чоловік на 1 кв. м.

Закупівля 100 вагонів, за розрахунками метрополітену, дасть змогу знизити заповнення вагонів до 197 чоловік.

Мірошников також повідомив, що оголошений підприємством тендер на купівлю 100 вагонів на умовах фінансового лізингу не завершився у зв'язку з необхідністю отримати дозвіл Київради на їх купівлю за такою схемою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: