"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" домовляється з росіянами про реакторні установки

Вівторок, 26 травня 2009, 18:52
 

НАЕК "Енергоатом" почала консультації з організаціями "Росатому", канадською компанією Atomic Energy of Canada Limited (AECL), корейською "Korea Electric Power Corporation" (KEPCO) з приводу можливого використання їхніх розробок реакторних установок для створення серійного проекту для нових АЕС в Україні.

Про це повідомив президент "Енергоатому" Юрій Недашковський, виступаючи 26 травня на міжнародному форумі "Атомекспо-2009".

Передбачається, що до оголошення тендеру на закупівлю технічних проектів реакторних установок (РУ), аналогічні консультації буде проведено також  з іншими світовими розробниками РУ.

"Серійна реакторна установка повинна виготовлятися в Україні. "Енергоатом" упевнений, що наші заводи важкого та енергетичного машинобудування, розташовані у Харкові, Сумах, Дніпропетровську, Краматорську могли б стати надійними і взаємовигідними партнерами компаній-розробників РУ", - сказав Юрій Недашковський.

Реклама:

"Важлива їхня спільна особливість: усі ці заводи не використовують водні шляхи для транспортування своїх виробів (компоненти РУ, виготовлення яких можливе на цих заводах, повинні мати вагові та габаритні характеристики, прийнятні для залізничних і автомобільних перевезень)", - цитує його прес-служба НАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: