Porsche втратить мільярди

Вівторок, 26 травня 2009, 16:28

Німецький автоконцерн Porsche може втратити близько 24 млрд. дол. прибутку через нездатність виконати опціони по акціях.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному агентствами Sanford C. Bernstein & Co., Sal. Oppenheim jr. & Cie. і FAIResearch GmbH & Co, пише видання "Дело".

Porsche скуповував акції та опціони VW більше трьох років і зараз контролює 70% компанії. Тепер їй, можливо, не вдасться залучити кошти, необхідні для виконання куплених опціонів.

Аналітики говорять про те, що Porsche не зможе тривалий час контролювати ціну акцій VW і їх курс повинен скоро впасти.

Зараз Porsche належать опціони, еквівалентні 20% акцій VW. Експерти оцінюють, що їх виконання розумне за ціною в 100 євро за акцію.

На даний момент акції німецького автовиробника торгуються в районі 219 євро. боргове навантаження Porsche становить близько 9 млрд. євро. Компанія все ще хоче знайти партнера, який міг би надати їй капітал для проведення спільної операції з поглинання VW.

Раніше виробник спорткарів домовлявся з групою, що складається з 15 банків, про залучення кредиту розміром 10 млрд. євро (13,5 млрд. дол.) на придбання контрольного пакету Volkswagen AG. Однак 18 травня представники VW заявили, що переговори про злиття з Porsche відкладено на невизначений період часу.

"Перш ніж ми зможемо відновити переговори, потрібно, щоб Porsche зайняла більш конструктивну позицію", - повідомив представник VW Пейк фон Бестенбостель.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: