Банкіри прогнозують стабільність гривні до літа

Вівторок, 26 травня 2009, 15:26

Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку на рівні 7,60-7,70 грн./дол. у червні.

"Наразі на курс гривні впливає сезонність. До літа завжди зміцнюється курс гривні. Також Національний банк вжив заходів для регулювання валютної позиції щодо банків. Протягом найближчого місяця все буде в майже тому ж режимі (курс гривні збережеться на рівні 7,60-7,70 грн./дол.)", - сказав голова правління "Банку Кіпру" Владислав Байрака.

Він також припустив, що ця ситуація на валютному ринку може зберегтися і в липні, однак не зміг сказати про можливий розвиток подій у серпні.

"У нас у серпні завжди починалася активізація ринку і процесів. Варто дивитися на серпень і вересень", - додав банкір.

Реклама:

Заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов прогнозує збереження курсу гривні на нинішньому рівні і навіть можливе зміцнення гривні, повідомляє агентство "Українські новини". 

"Курс стабілізувався, і наразі іде пошук оптимального курсу, який був би прийнятним для нинішньої економічної ситуації в країні. Можна чекати на дуже легку ревальвацію, яку ми сьогодні спостерігаємо. Влітку спостерігається затишок на ринку, я не думаю, що будуть потрясіння на ринку міжбанківському і готівковому", - сказав він.

Львов також зазначив, що тренд на зміцнення гривні буде на копійки, але йтиме вниз.

"Ми можемо вже зараз спостерігати ситуацію, коли здають доларів більше, ніж купують. Подальша ситуація залежатиме від експортно-імпортних операцій і торговельного балансу", - додав банкір.

Експерт "Укргазбанку" Олександр Охріменко зазначає, що наразі ціна на безготівкову валюту на ринку формується виключно під впливом операцій між учасниками ринку.

Він також підкреслює, що традиційно до кінця місяця попит на валюту росте, очевидно, ця тенденція матиме місце і в травні, але не варто очікувати, що попит на валюту може істотно підвищити курс долара.

Змінити цю тенденцію, на думку експерта, може тільки початок активного кредитування НБУ комерційних банків для насичення грішми банківського сектору.

У цій ситуації купівля долара може піднятися до рівня 7,7 грн./дол., але це буде тимчасовим явищем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!