"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко пропонує Лівії Одеський припортовий

Вівторок, 26 травня 2009, 08:44

Лівія з її запасами природного газу може стати хорошим партнером для українських хімічних підприємств, які використовують його в якості сировини.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українські хімічні підприємства працюють рентабельно, якщо вони забезпечені природним газом. Лівія може організувати рентабельну роботу цих підприємств", - сказала вона, відкриваючи переговори в столиці Лівії Тріполі в понеділок.

Тимошенко зазначила, що в даний час готується приватизація ВАТ "Одеський припортовий завод" і запропонувала Лівії взяти участь у цьому процесі.

На її думку, розташування цього підприємства на Чорному морі і досить великий обсяг мінеральних добрив, які він виробляє, мають зацікавити лівійських партнерів.

Реклама:

Також прем'єр заявила, що Україна і Лівія мають гарний потенціал для партнерства в проекті спільного виробництва і реалізації українських літаків.

"Ми пропонуємо організувати спільну діяльність з освоєння ринків, в тому числі в Африці та країнах арабського світу", - сказала Тимошенко.

За її словами, Україна може будувати одні з кращих літаків за досить помірною ціною.

Тимошенко визнала, що в минулому Лівія мала не надто успішний досвід співпраці у цій сфері з Україною. "Але з приходом нашого уряду багато що змінилося. Ми повністю фінансово та організаційно оздоровили цю галузь", - наголосила прем'єр.

Вона вважає, що участь лівійських партнерів у цьому проекті буде додатковою гарантією надійності співпраці.

Тимошенко висловила впевненість, що для лівійських інвестиційних компаній і фондів цей проект забезпечить широкі ринки збуту і буде високорентабельним.

"Я хотіла б знайти організаційну форму, яка б зробила нас партнерами у цьому проекті - від виробництва до реалізації", - підсумувала глава українського уряду.

За її словами, великі можливості України і Лівії для співпраці у військово-технічній сфері, а також в космічній галузі. Зокрема, Тимошенко виділила проект дистанційного зондування землі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: