"Нафтогаз" просвердлить Кувейт

Понеділок, 25 травня 2009, 13:16

Україна зацікавлена в поглибленні співробітництва з Кувейтом у нафтогазовидобувній сфері в контексті диверсифікованості джерел енергопостачання в Україну і використання можливостей і досвіду українських компаній у розвитку нафтогазової інфраструктури Кувейту.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки, повідомляє агентство "Українські новини". 

24 травня в рамках офіційного візиту української делегації до Кувейту відбулася зустріч міністра економіки Богдана Данилишина з міністром нафти Кувейту шейхом Ахмадом Аль-Абдулла Ас-Сабахом.

Основною темою зустрічі став розвиток відносин двох країн у нафтогазовій галузі.

Реклама:

Данилишин підкреслив, що Україна зацікавлена в співробітництві з підприємствами нафтогазового комплексу Кувейту і висловив готовність розпочати предметний діалог для поглиблення співробітництва між Україною і Кувейтом у цій сфері.

Зокрема, йдеться про інфраструктурні проекти під час розвідки родовищ, буравлення й експлуатації свердловин на території Кувейту.

"Українські компанії виробляють повний спектр обладнання для нафтопереробних заводів і готові до співробітництва з кувейтських підприємствами в цьому напрямку", - зазначив український міністр.

Данилишин вважає, що в процесі поглиблення двосторонніх відносин важливу роль гратиме міжурядова комісія з питань економічного, технічного і торговельного співробітництва, чергове засідання якої заплановано провести в листопаді 2009 року в Кувейті.

У свою чергу шейх Ахмад Ас-Сабах висловив надію, що активна участь представників ділових кіл Кувейту й України на бізнес-форумі "Україна 2009: вдалий час для інвестування", а також візит української делегації закладе основу для подальшого розвитку двостороннього співробітництва на високому рівні.

"Ми вітаємо будь-яке співробітництво в сфері енергетики і нафти як на території України, так і на території Кувейту і готові до конструктивної роботи", - сказав кувейтський міністр.

За даними Мінекономіки, за січень-березень 2009 року товарообіг між Україною і Кувейтом становив 6,2 млн. доларів (збільшення на 1,4 млн., або 28,71% порівняно з 1 кварталом 2008).

Експорт становив 6,19 млн. доларів (збільшився на 36,57%), сальдо за цей період додатне - 6,16 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!