Уряд домовляється з японськими корпораціями про молоковози

Неділя, 24 травня 2009, 13:20

Уряд веде переговори з великими японськими корпораціями про закупівлю молоковозів для розвезення свіжого молока від виробників для жителів міст, а також невеликих переробних комплексів для переробки молока.

Як передає агентство "УНІАН", про це прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила в суботу на нараді за участю сільських і селищних голів з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів.

"Вони (корпорації) дають на це згоду, щоб ми закупили спеціальні молоковози з охолоджуванням об`ємом 3-5 тонн для того, щоб ми могли, безумовно, з перевіркою якості молока, закупити його, і щоб обслуговуючий кооператив, який ви (сільська влада) повинні створити, щоб можна було виїхати в місто, продати стільки, скільки зможемо, а все інше переробити дрібними потужностями - з молока зробити молоко меншої жирності, а також відповідні товари. Ми зараз для вас купуємо молоковози та невеликі переробні комплекси", - сказала Тимошенко.

Вона також пригадала, що в роки її дитинства, проведеного в Дніпропетровську, дуже великою популярністю користувалася саме така форма забезпечення молоком жителів міст.

Реклама:

На сьогодні, наголосила Тимошенко, роздрібна ціна молока набагато вища, аніж закупівельна, і це змушує виробників молока продавати продукцію нижчої якості.

"Коли ми розмовляємо з оптовими виробниками молочних продуктів, які скуповують молоко за мінімальною ціною - диктат, то вони кажуть: "Ну, ви чого... у нас селяни талановиті люди, що, кажуть, меншу ми ставимо ціну на молоко, то більше прального порошку вони туди підливають у це молоко. Я кажу, а що ж ви хотіли - якщо купуєте молоко за ціною води, то там і повинна бути вода, хоча б на якусь частину, і це знижує якість продукції, яка йде на прилавки магазинів", - сказала Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що в разі розвезення молока споживачам молоковозами, окрім того, що буде забезпечено невисоку його ціну, питанню якості буде надано особливу увагу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!