"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє згадати про села в Держбюджеті 2010 року

Субота, 23 травня 2009, 16:42 -

Бюджет 2010 року формуватиметься за якісно новим принципом з урахуванням інтересів сіл, селищ, малих міст і депресивних регіонів.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на відкритому засідання уряду у суботу, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами прем'єр-міністра, сьогодні сільські і селищні ради отримують кошти за залишковим принципом, що суттєво гальмує розвиток територій.

"Саме тому ми змінюємо підхід до формування бюджетної політики для сільських і селищних громад", - наголосила вона.

Реклама:

Тимошенко повідомила, що бюджет наступного року розроблятиметься за схемою: "з центру - до села і селища", що дозволить збалансувати фінансові ресурси і визначити перелік сіл та селищ, які потребують дотацій.

Прем'єр-міністр також заявила, що наступного року 100% надходжень від земельного податку, транспортного та екологічного зборів повинно залишитися у місцевих бюджетах і спрямовано на розвиток.

Крім того, вона повідомила, що уряд планує протягом трьох років перейти на практику, згідно якої в місцевих бюджетах залишатиметься 100% коштів, отриманих від збору податку з доходів фізичних осіб.

Також, за словами Тимошенко, пропонується розширити повноваження місцевих рад щодо використання своїх бюджетів.

За її словами, внаслідок нового бюджетного планування, до місцевих бюджетів в 2010 році додатково надійде 2 млрд. гривень.

Глава уряду відзначила, що для виконання цих завдань, парламент уже на наступному сесійному тижні повинен внести низку змін до Бюджетного кодексу України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: