"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" самостійно реалізовуватиме газ кінцевим споживачам?

Субота, 23 травня 2009, 11:15

Міністерство палива та енергетики спільно з НАК "Нафтогаз України" за дорученням уряду приступили до розробки механізму передачі на баланс НАК об'єктів державного майна газорозподільних мереж, що знаходяться на балансах облгазів. 

Про це пише газета "Дзеркало тижня" з посиланням на поінформоване джерело в уряді. 

За даними співрозмовника видання, в уряді готується постанова, що передбачає передачу об'єктів держмайна газорозподільних мереж на баланс "Нафтогазу" протягом нинішнього року.

Документ також передбачає внесення змін до відповідних законодавчих актів із залученням профільних міністерств і відомств.

Реклама:

Зокрема, уряд планує встановити персональну відповідальність керівництва облгазів за забезпечення передачі на баланс НАКу газорозподільних мереж і необхідної документації.

Крім того, згідно з документом, НАК "Нафтогаз України" протягом двох місяців повинна буде отримати ліцензії на постачання і розподіл газу за нерегульованим тарифом.

Уряд також має намір доручити відповідним органам внести зміни до чинного законодавства в частині виключення норм, що забороняють здійснення технічного обслуговування газорозподільних мереж суб'єктами господарювання, які не є ліцензіатами.

НАК, у свою чергу, повинна буде прийняти вказане майно на свій баланс і укласти з відповідними підприємствами договори про експлуатацію і технічне обслуговування мереж, а також договори обліку газу і абонентського обслуговування споживачів, повідомляє співрозмовник видання.

Передбачається, що купувати ці послуги "Нафтогаз" зможе за тендерною процедурою в одного учасника (відповідного обл- або міськгазу) без узгодження з Мінекономіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: