Соціалісти розповіли, куди підуть гроші МВФ

Субота, 23 травня 2009, 10:57

Половину другого траншу МВФ, який нещодавно надійшов до України, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко збирається покласти до Держбюджету.

Таку думку висловив секретар політради Соцпартії Олексій Малиновський, повідомляє прес-служба партії.

"Казна держави, за великим рахунком, порожня, і вже незабаром може статися так, що платити працівникам бюджетної сфери буде нічим. Допустити ж цього не можна, тим більше перед президентськими виборами: бюджетники - досить серйозний електорат, щоб з ними не рахуватися", - заявляє він.

За інформацією Малиновського, друга половина траншу МВФ призначена для розрахунків з західними банками.

Реклама:

"Отже, Україні тут нічого "не світить": як прийшло, так і пішло", - говорить він.

"До речі, назбирали ми уже таких боргів аж на 105 млрд. доларів. А оскільки більшість цих позик бралось під гарантії держави (приватними структурами в тому числі), то і віддавати їх змушене буде суспільство. Тобто, витягування грошей з населення буде продовжуватися повним ходом", - заявляє соціаліст.

Як повідомлялося, у травні Україна отримала другий транш на суму 2,625 мільярда доларів. Кошти надійшли на рахунки Держказначейства та Національного банку.

Черговий перегляд програми співпраці для отримання третього траншу планується почати в середині травня. Розмір цього траншу також буде складати близько 3 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!