"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До вересня Україна почне видобувати нафту в Еміратах?

П'ятниця, 22 травня 2009, 16:03

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський прогнозує, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" до вересня розпочне видобуток нафти в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це він заявив на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє агентство "Українські новини".

"За моєю інформацією, протягом 1,5-3 місяців повинна піти нафта з української свердловини в Об'єднаних Арабських Еміратах", - сказав Соколовський.

Він нагадав, що раніше "Нафтогаз" уже розпочав видобуток нафти в Єгипті й в 2010 році обсяг ресурсу, що добувається, становитиме близько 1 млн. тонн.

Реклама:

Як відомо, у січні 2006 року "Нафтогаз" розпочав геологорозвідувальні роботи в ОАЕ.

26 січня 2005 року "Нафтогаз України" домовився з урядом емірату Фуджейра про розвідку й видобуток нафти й газу на його території.

"Нафтогаз України" мав намір проводити роботи з пошуку й видобутку енергоресурсів в ОАЕ на 4 блоках - 2 на суші (запаси газу становлять 190 млрд. кубометрів, газового конденсату - 87,4 млн. тонн) і 2 шельфі (запаси нафти - 1,7 млрд. тонн).

На першому етапі реалізації проекту "Нафтогаз України" мав намір пробурити 2 пошукові й 4 розвідувальні свердловини.

У липні 2004 року "Нафтогаз України" створив з компанією Al Jazirah Enterprise for Projects Development & Trading (ОАЕ) спільне підприємство Naftogaz Middle East для роботи в ОАЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: