"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко не дасть Тимошенко ввести "економічну цензуру"

П'ятниця, 22 травня 2009, 14:30

У Секретаріаті президента категорично не сприймають ухвалене 20 травня 2009 року на засіданні Кабінету міністрів розпорядження "Деякі питання подолання та поширення статистичної інформації та адміністративних даних".

Про це повідомляє перший заступник глави секретаріату - представник президента у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба Президента.

Ющенко вважає, що розпорядження не відповідає Конституції та законам України і несе надзвичайні ризики, та вже прийняв рішення про негайне зупинення його дії у випадку його оприлюднення. 

Шлапак вважає постанову Кабміну "рішенням про економічну цензуру" та звертає увагу, що це не поодинокий документ подібного змісту.

Реклама:

Зокрема він нагадав, що  на засіданні уряду 15 квітня 2009 року "окремим дорученням" заборонено міністрам та керівникам інших центральних органів виконавчої влади без погодження з прем`єр-міністром або першим віце-прем`єр-міністром подавати на запит органів державної влади офіційні інформаційно-аналітичні та додаткові матеріали.

"Вважаємо, що будь-яке урядове рішення, що створює перешкоди для реалізації органами державної влади та їх посадовими особами, зокрема Президентом України, Верховною Радою України, Генеральною прокуратурою, Рахунковою палатою тощо своїх повноважень, у тому числі й тих, які здійснюються в інтересах громадян України, немає нічого спільного з політикою щодо відкритості у діяльності державних органів", - так Шлапак прокоментував інформаційну політику уряду.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: