Українські пункти пропуску вже готові до Євро-2012

П'ятниця, 22 травня 2009, 10:10

Українські пункти пропуску на кордоні вже тепер відповідають сучасним європейським вимогам і готові до "Євро-2012".

Про це заявив голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко напередодні на прес-конференції щодо підготовки держмитниць України та Угорщини.

За його словами, в України є ресурси для удосконалення пунктів пропуску напередодні Євро-2012, передає Радіо "Свобода".

"Ми розуміємо, які виклики чекатимуть на митників під час цієї події: це і кількість туристів, які перетинатимуть кордони, і швидкість їхнього оформлення.., і спроби можливих незаконних переміщень через кордони України", - сказав голова Держмитслужби України.

Реклама:

Макаренко також повідомив, що наразі керівництво Держмитслужби України проводить зустрічі зі своїми колегами з Угорщини, Словаччини та Польщі щодо підготовки до чемпіонату Євро-2012, а також вирішення тих проблем, які постійно існують чи виникають у звичайному робочому режимі між країнами.

Голова Держмитслужби України уточнив, що наразі на митницях України триває процес встановлення закуплених торік рентген-установок типу "Рапіскан", які допоможуть краще контролювати ситуацію щодо спроб незаконного переміщенням товарів.

Крім того, за словами Макаренка, у рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 українських митників чекають випробовування на знання європейських мов.

Найбільше навантаження під час Євро-2012, за попередніми висновками митників, ляже на такі пункти пропуску з боку України: "Ягодин", "Тиса" (Чоп), "Краковець", "Шегинів", "Порубне", "Ужгород".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!