"Сумиобленерго" ніхто не хоче купувати

Четвер, 21 травня 2009, 18:38

Фонд державного майна переніс продажу виставлених на продаж на фондовій біржі ПФТС 25,02% акцій енергопостачальницької компанії "Прикарпаттяобленерго", а також виставлені на Українській міжнародній фондовій біржі 25% акцій "Сумиобленерго" з 22 на 29 травня через відсутність заявок від потенційних покупців.

Про це повідомляє прес-служба ФДМ, пише видання "Дело".

Згідно з процедурою проведення торгів, у випадку відсутності заявок на участь в торгах, їх проведення переноситься на тиждень, тобто з 22 на 29 травня.

Як повідомлялося раніше, у березні ФДМ виставив на біржові торги на ПФТС 25,02% акцій "Прикарпаттяобленерго" і на УМФБ 25% "Сумиобленерго".

Фонд визначив стартову ціну держпакету акцій "Прикарпаттяобленерго" в 230,782 млн. гривень (8,9 гривні за акцію), початкова вартість "Сумиобленерго" склала 209,008 млн. гривень (4,72 гривні за акцію).

У зв'язку з відсутністю заявок торги з продажу акцій "Прикарпаттяобленерго" переносилися вже кілька разів.

Слідом за "Львівобленерго" уряд продав блокуючий пакет акцій ще одного активу - "Чернігівобленерго". 25% +1 акція підприємства пішли з молотка на Київській міжнародній фондовій біржі за більш ніж 223,4 мільйони гривень, тоді як стартова вартість перевищувала 119 мільйонів гривень.

У тендері з продажу 25% +1 акція "Чернігівобленерго" взяли участь тільки дві компанії: торговці цінними паперами "Тект-Трейд" і "Он-лайн Капітал ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: