"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія ще не відмовляла Тимошенко в грошах офіційно

Четвер, 21 травня 2009, 15:52

Уряд України не одержував офіційної відмови від російського уряду про надання кредиту розміром 5 млрд. дол.

Про це в четвер в інтерв'ю журналістам заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Ні, ми жодних відповідей не отримували, і у нас зараз йде досить ефективна робота з Міжнародним валютним фондом, ми сподіваємося одержати третій транш кредиту", - сказав Турчинов, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

Відповідаючи на питання журналістів, чи вийшла Україна з переговорів з Російською Федерацією про надання кредиту, Турчинов пояснив, що Україні в даний час "не перешкодить будь-який зайвий фінансовий ресурс", і тому Україна звернулася до ряду країн із проханням про надання кредиту.

Реклама:

"У всякому разі, я вважаю, що зараз не є критичною ситуація для України, і ми можемо спокійно собі дозволити працювати і на внутрішніх, і на зовнішніх ринках. Але у випадку, коли уряд або Сполучених Штатів, або Російської Федерації, або Японії ухвалить рішення надати Україні додатковий кредитний ресурс, ми будемо, безумовно, вдячні", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін повідомив, що рішення про видачу кредиту Україні поки не ухвалено.

Він нагадав, що в лютому Україна офіційно звернулася до Росії з проханням про видачу кредиту на 5 млрд. дол.

"Контакти по взаємодії країн у фінансовій сфері між міністерствами фінансів РФ і України будуть продовжено", - відзначив він.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко офіційно звернулася до Росії з приводу кредиту розміром 5 млрд. дол. ще в лютому 2009 року.

Росія заявила про готовність видати Україні гроші тільки за умови, що 3 млрд. дол. будуть витрачені на закупівлю російського газу. На початку травня поточного року віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря спростував інформацію про висунуті Росією умови по кредиту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: