Кабмін хоче ввести електронну реєстрацію підприємців

Четвер, 21 травня 2009, 13:23

Кабінет міністрів має намір доручити Державному комітету з регуляторної політики і підприємництва забезпечити введення електронної реєстрації підприємців до серпня.

Про це на засіданні уряду сказала співголова ради підприємців при Кабміні Оксана Продан, повідомляє агентство "Українські новини".

"Передбачається до 1 серпня забезпечити Держкомпідприємництва можливість реєстрації в електронному вигляді і подачі звітності фінансової в електронному вигляді", - сказала вона.

За словами Продан, такі норми містяться в проекті постанови Кабміну "Про заходи щодо введення системи електронної державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців", яку планується затвердити на засіданні уряду у четвер.

Реклама:

Крім того, планується затвердити нормативно-правові акти Кабміну, якими буде скорочено перелік документів, необхідних для отримання ліцензій на певні види діяльності, а також установити, що вартість ліцензій буде прив'язано до рівня мінімальної заробітної плати.

При цьому максимальна вартість ліцензії не перевищуватиме однієї мінімальної зарплати (625 гривень).

Крім того, уряд має намір встановити, що дані реєстру ліцензіатів розміщуватимуть на сайті Держкомпідприємництва і суб'єкти, зацікавлені в перевірці наявності ліцензії на той або інший вид діяльності у своїх партнерів, зможуть вільно одержати доступ до цього реєстру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!