ЄБРР дасть 84 мільйонів доларів на агропроекти в Україні і Туреччині

Четвер, 21 травня 2009, 12:33

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЕБРР) виділить довгостроковий кредит у 24 млн. доларів одному з найбільших у світі трейдеру сировини Noble Group Limited для капітальних інвестицій в агросектор України, а також 60 млн. доларів для поповнення його оборотного капіталу при роботі в Україні і Туреччині.

Про це заявив прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні у середу, і тепер документи будуть готуватися до підписання.

За даними ЄБРР, регіональна стратегія Noble Group передбачає вирощування, зберігання, обробку і торгівлю агросировини в Україні.

Реклама:

Група сподівається швидко збільшити свою частку на ринку за рахунок більш тісної роботи з місцевими підприємствами і активно використовувати складські розписки.

Формально позичальником в Україні повинна виступити компанія Noble Resources Ukraine LLC, спонсором проекту - Noble Group Limited (Бермуди). Загальна вартість проекту складає 128 млн. доларів.

Noble Group зі штаб-квартирою в Гонконгу в 2008 році збільшила дохід на 54% - до 36,1 млрд. доларів, а чистий прибуток - в 2,2 рази, до 577 млн. доларів.

Загальний обсяг діяльності ЄБРР в Україні до початку 2009 року склав 4,1 млрд. євро у рамках 170 проектів. При цьому у 2008 році обсяг інвестицій банку виріс на 29,1% у порівнянні з 2007 роком - до рекордно високих 835 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: