"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справа директора ЛАЗу передана до суду

Четвер, 21 травня 2009, 12:22 -

Прокуратура Львова завершила досудове слідство у кримінальній справі у відношенні директора ТОВ "Львівські автобусні заводи" Сергія Челяпіна, обвинуваченого в навмисній невиплаті заробітної плати і в ухиленні від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Згідно з повідомленням, наразі йде складання обвинувального висновку у справі, після чого вона буде направлена до суду для розгляду по суті.

Всього під час досудового слідства по цій кримінальній справі визнані потерпілими понад 1400 чоловік, допитано понад 1500 свідків і потерпілих, проведено 3 ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства.

Реклама:

З метою задоволення цивільних позовів про погашення заборгованості по заробітній платі на майно підприємства та обвинуваченого накладено арешт.

Крім того, під час досудового слідства 14 травня року було порушено кримінальну справу відносно попереднього керівника ТОВ "ЛАЗ" (прес-служба прокуратури Львова не називає його імені).

Екс-керівник ЛАЗу оголошений в розшук. Справу виділено в окреме провадження у зв'язку з не встановленням його місцезнаходження.

Під час проведеного досудового слідства також виявлені інші факти вчинення злочинів посадовими особами ТОВ "ЛАЗ", у тому числі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

14 травня у зв'язку з цим було порушено кримінальну справу.

Як повідомлялося, 26 березня прокуратура Львова порушила кримінальну справу відносно директора ЛАЗу за умисну невиплату заробітної плати працівникам заводу та за умисне ухилення від сплачування страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

У той же день був затриманий директор ЛАЗу Сергій Челяпін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: