Нафтогаз звинувачує журналістів у "інформаційній провокації"

Четвер, 21 травня 2009, 08:48

НАК "Нафтогаз України" заявляє про проведення у ЗМІ "масованої інформаційної провокації та дезінформації" щодо фінансового стану компанії.

"Заздалегідь сплановане спотворення реальних даних щодо фінансово-господарської діяльності може скомпрометувати компанію в очах західних партнерів та призвести до непередбачуваних наслідків для енергетичної та фінансової безпеки держави", - зазначає прес-служба НАК.

У зв'язку з цим компанія заявила, що "відповідно до фінансової звітності компанія за перший квартал 2009 року отримала чистий дохід в розмірі 32,1 млрд. гривень, що в тричі більше за чистий дохід, отриманий за відповідний період 2008 року". ,

"Валовий прибуток за звітний період склав 3,2 млрд. гривень. В той час як за перший квартал 2008 року компанією було отримано валовий збиток в сумі 0,9 млрд. грн.", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

"Прибуток від звичайної діяльності до оподаткування склав 4,6 млрд. гривень, що майже в 5 разів більше за прибуток від звичайної діяльності, отриманий за результатами роботи в першому кварталі 2008 року", - наголосили у "Нафтогазі".

Прес-служба заявила, що "фінансовий стан компанії також визначається за котируванням облігацій "Нафтогазу" на зовнішніх ринках".

"На початку року, цей показник становив 35-40% від номінальної вартості цінних паперів Компанії. На сьогодні облігації "Нафтогазу" коштують 90% від номінальної вартості", - йдеться у повідомленні.

"За чотири місяці поточного року за оперативними даними станом на 10 травня "Нафтогаз" було реалізовано природного газу споживачам України 18,9 млрд. куб. м загальною вартістю 20,8 млрд. гривень", - зазначає НАК.

Нафтогаз повідомляє, що "приріст дебіторської заборгованості за цей період склав 3,2 млрд. гривень, таким чином, грошові надходження за реалізований природний газ склали 17,6 млрд. гривень".

"Крім того, "Нафтогазом" за чотири місяці 2009 року було отримано з бюджету компенсацію різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням, в розмірі 3,3 млрд. гринень", - йдеться у повідомленні.

"Загальні надходження від реалізації газу споживачам України склали 20,9 млрд. гривень", - заявила компанія.

"Нафтогаз" повідомляє, що "отримані грошові кошти були використані компанією на проведення розрахунків за придбаний протягом періоду імпортований природний газ в обсязі 4,8 млрд. куб. м, що склало 11,9 млрд. гривень".

"Решту грошових коштів, отриманих від реалізації природного газу, компанією було використано на фінансування витрат пов'язаних з підтриманням у належному технологічному стані вітчизняної ГТС, розрахунки за газ власного видобутку, на сплату податкових зобов'язань та виконання розрахунків по зобов'язанням Компанії згідно діючих умов укладених кредитних договорів з банками-нерезидентами та банками-резидентами", - наголосили у НАК.

"Нафтогаз" детально вивчить оприлюднені так звані "аналітичні матеріали", зробить їх правовий аналіз та у випадку необхідності звернеться до відповідних органів з приводу захисту своїх інтересів", - йдеться у заяві.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!