Банки вважають закони "неадекватними"

Середа, 20 травня 2009, 12:39 -

Позбавлення службовців банків волі на термін до 8 років або штрафування їх на суму до 34 тис. грн. за невидачу банківського вкладу на першу вимогу, запропоновані народними депутатами, є неадекватними і популістськими вимогами.

Про це повідомляється в прес-релізі асоціації Український кредитно-банківський союз (УКБС).

Асоціація розцінює подібні законодавчі ініціативи як дешеві способи отримати політичні дивіденди на тлі існуючих проблем у відносинах банків з клієнтами, йдеться в повідомленні.

УКБС наголошує, що в парламенті було зареєстровано відповідні законопроекти "Про захист банківських вкладів" (№4404) та "Про відповідальність за невидачу банківського вкладу" (№4334), авторами яких виступають депутати фракції БЮТ Андрій Павловський та Юрій Прокопчук.

Законопроекти вводять адміністративну та кримінальну відповідальність у відношенні банківських службовців, що перешкоджають видачі депозиту або відсотків за першою вимогою, про що вносяться відповідні зміни до адміністративного та кримінального кодексів України.

Кримінальна відповідальність, зокрема, передбачається, якщо сума невиданного банківського вкладу та відсотків по ньому перевищує в двісті і більше разів неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

УКБС направила відповідне звернення до комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, висловивши стурбованість законодавчими ініціативами щодо банківської сфери, які поглиблюють кризу довіри до банків і не вирішують проблем вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: