"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк обіцяє у вересні третю хвилю кризи

Середа, 20 травня 2009, 11:26

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк прогнозує третю хвиля економічної кризи у вересні місяці.

Про це він заявив в інтерв'ю Львівській Держтелерадіо компанії.

"Я вважаю, що перспективи української економіки є дуже добрі. Ми крок за кроком самостійно будемо виходити з цієї кризи", - сказав Яценюк, повідомляє сайт "Фронту змін".

"Її третю хвилю ми будемо очікувати у вересні місяці. Як правило, вересень - найбільш активний місяць щодо скупки іноземної валюти", додав депутат.

Реклама:

Ще однією з причин загострення кризи він назвав відкриття "нового політичного сезону", який політики, як правило, починають у вересні.

Разом з тим лідер "Фронту змін" зазначив, що уряд повинен докласти максимум зусиль, аби запобігти дефолту в Україні.

"Дефолт в Україні, є поверненням на 10 років назад. Це буде, як у 1998 році, коли ми мали фактично так звану "азійську кризу". До того ж, після дефолт треба три чи чотири роки на відновлення. Тому уряд просто не має права допустити дефолт", - наголосив Яценюк .

Кредит МВФ Яценюк назвав лише тимчасовим заходом, але зауважив, що жити з ним буде легше.

"Я завжди підтримував кредити від МВФ. Поясню чому. Тому, що крім Міжнародного валютного фонду нам ніхто нічого більше не дасть. І жити з цим кредитом краще, ніж без нього", - сказав він.

Він зазначив, що за нинішніх обставин Україна навряд чи стане привабливою для інвесторів. "Який інвестор прийде в Україну, якщо він не розуміє ані політики уряду, ані наслідків президентської кампанії, ані того що буде чи не буде коаліція між БЮТ і Партією Регіонів", - сказав Яценюк. Він наголосив, що така політична нестабільність в країні провокує відсутність чіткої законодавчої бази, чітких перспектив і гарантій для будь-якого інвестора.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!